środa, 20 marca 2013
Pancakes z jogurtem greckim i borówkami
Składniki:
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki świeżych borówek
- 200g jogurtu greckiego
Sposób przygotowania:
1. Jajko mieszamy z jogurtem i miodem, następnie dodajemy mąkę połączoną z sodą i ponownie mieszamy tak, by nie było grudek (ciasto powinno być dosyć gęste). Na końcu dodajemy borówki, kilka można pozostawić do dekoracji, delikatnie mieszamy.
2. Łyżką nakładamy ciasto na lekko natłuszczoną patelnie, smażymy na złoty kolor. Można podać z miodem lub syropem klonowym i pozostawionymi borówkami.
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki świeżych borówek
- 200g jogurtu greckiego
Sposób przygotowania:
1. Jajko mieszamy z jogurtem i miodem, następnie dodajemy mąkę połączoną z sodą i ponownie mieszamy tak, by nie było grudek (ciasto powinno być dosyć gęste). Na końcu dodajemy borówki, kilka można pozostawić do dekoracji, delikatnie mieszamy.
2. Łyżką nakładamy ciasto na lekko natłuszczoną patelnie, smażymy na złoty kolor. Można podać z miodem lub syropem klonowym i pozostawionymi borówkami.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
Takie z jogurt muszą być bardzo delikatne :) Wyglądają jak torcik .
ale cudowne placuszki:)
Genialny pomysł na śniadanie...
Szkoda, że nie mam pod ręka borówek :)
placuszki *-* pycha !!
Prześlij komentarz