środa, 13 lutego 2013
Malinowe placuszki
Składniki:
- 2 jajka
- 300ml maślanki malinowej lub truskawkowej
- 20dag mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru
- 1 op. cukru waniliowego
- szczypta soli
- 1 szklanka malin
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
1. W misce miksujemy maślankę z roztopionym masłem i jajkami, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z cukrami, proszkiem i solą, całość mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Na końcu dodajemy maliny (mogą być wcześniej odmrożone lub odsączone ze słoika). Delikatnie mieszamy.
3. Placuszki smażymy na złoty kolor, dla wzmocnienia smaku można polać malinowym sokiem.
- 2 jajka
- 300ml maślanki malinowej lub truskawkowej
- 20dag mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru
- 1 op. cukru waniliowego
- szczypta soli
- 1 szklanka malin
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
1. W misce miksujemy maślankę z roztopionym masłem i jajkami, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z cukrami, proszkiem i solą, całość mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Na końcu dodajemy maliny (mogą być wcześniej odmrożone lub odsączone ze słoika). Delikatnie mieszamy.
3. Placuszki smażymy na złoty kolor, dla wzmocnienia smaku można polać malinowym sokiem.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Cudny stosik :) Z malinami nie jadłam wieki żadnych placuszków.
ale pyszny stosik
Prześlij komentarz