sobota, 5 stycznia 2013
Medaliony łososiowe z awokadowym dipem
Składniki:
- 250g surowego łososia
- 1 ząbek czosnku
- 1 awokado
- 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego
- 1 op. Pomysł na Papirus z czosnkiem i ziołami
- sól i pieprz
- rukola
- kilka pomidorów koktajlowych
Sposób przygotowania:
1. Pozbywamy się skóry z łososia, następnie lekko go solimy i pieprzymi, mielimy w blenderze. Formujemy małe kotleciki, układamy na przeciętym na pół papirusie (każdy na osobnym kawałku papirusa), smażymy na suchej patelni.
2. Awokado obieramy miksujemy z czosnkiem, jogurtem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Na talerzu układamy świeżą rukolę z pomidorkami koktajlowymi, kładziemy usmażone medaliony łososiowe, na każdy nakładamy po łyżeczce dipu awokadowego. Można podawać z dzikim ryżem.
- 250g surowego łososia
- 1 ząbek czosnku
- 1 awokado
- 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego
- 1 op. Pomysł na Papirus z czosnkiem i ziołami
- sól i pieprz
- rukola
- kilka pomidorów koktajlowych
Sposób przygotowania:
1. Pozbywamy się skóry z łososia, następnie lekko go solimy i pieprzymi, mielimy w blenderze. Formujemy małe kotleciki, układamy na przeciętym na pół papirusie (każdy na osobnym kawałku papirusa), smażymy na suchej patelni.
2. Awokado obieramy miksujemy z czosnkiem, jogurtem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Na talerzu układamy świeżą rukolę z pomidorkami koktajlowymi, kładziemy usmażone medaliony łososiowe, na każdy nakładamy po łyżeczce dipu awokadowego. Można podawać z dzikim ryżem.
Etykiety:
Ryby
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Przymierzam sie do takich rybnych kotlecikow juz od dluzszego czasu :) Twoje wygladaja bardzo kuszaco!
nie lubię ryb, choć muszę przyznać, że to danie wygląda bardzo smakowicie :)
Aniu, bardzo apetyczne!
Pysznie u Ciebie!
Prześlij komentarz