sobota, 5 stycznia 2013

Medaliony łososiowe z awokadowym dipem

Składniki:
- 250g surowego łososia
- 1 ząbek czosnku
- 1 awokado
- 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego
- 1 op. Pomysł na Papirus z czosnkiem i ziołami
- sól i pieprz
- rukola
- kilka pomidorów koktajlowych

Sposób przygotowania:
1. Pozbywamy się skóry z łososia, następnie lekko go solimy i pieprzymi, mielimy w blenderze. Formujemy małe kotleciki, układamy na przeciętym na pół papirusie (każdy na osobnym kawałku papirusa), smażymy na suchej patelni.
2. Awokado obieramy miksujemy z czosnkiem, jogurtem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Na talerzu układamy świeżą rukolę z pomidorkami koktajlowymi, kładziemy usmażone medaliony łososiowe, na każdy nakładamy po łyżeczce dipu awokadowego. Można podawać z dzikim ryżem.


3 komentarze:

Sylvia F. pisze...

Przymierzam sie do takich rybnych kotlecikow juz od dluzszego czasu :) Twoje wygladaja bardzo kuszaco!

Tosia pisze...

nie lubię ryb, choć muszę przyznać, że to danie wygląda bardzo smakowicie :)

KUCHARNIA, Anna-Maria pisze...

Aniu, bardzo apetyczne!
Pysznie u Ciebie!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne