niedziela, 16 września 2012
Placuszki z białego sera i manny
Składniki:
- 2 jajka
- 250g białego sera
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 szklanki kaszy manny
- szczypta soli
- olej
Sposób przygotowania:
1. Ser ugniatamy widelcem, następnie dodajemy żółtka, cukier i kaszę, dokładnie mieszamy.
2. Białka z solą ubijamy na sztywno, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy.
3. Na patelni rozgrzewamy dość dużą ilość oleju, kładziemy po łyżce ciasta, by powstały małe placuszki, smażymy na małym ogniu na złoty kolor. Gotowe wykładamy na ręczniki papierowe, podajemy z dowolnymi owocami.
- 2 jajka
- 250g białego sera
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 szklanki kaszy manny
- szczypta soli
- olej
Sposób przygotowania:
1. Ser ugniatamy widelcem, następnie dodajemy żółtka, cukier i kaszę, dokładnie mieszamy.
2. Białka z solą ubijamy na sztywno, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy.
3. Na patelni rozgrzewamy dość dużą ilość oleju, kładziemy po łyżce ciasta, by powstały małe placuszki, smażymy na małym ogniu na złoty kolor. Gotowe wykładamy na ręczniki papierowe, podajemy z dowolnymi owocami.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
18 komentarze:
Oj, koniecznie muszę ich spróbować! Wyglądają tak delikatnie. :) Na pewno były pyszne.
Wyglądają bardzo apetycznie, a w dodatku takie rumiane. Jestem za:)
wyglądają przepysznie! z przyjemnością zjadłabym takie na śniadanie :)
Cudowne i z kaszą <3
czy ta kasza ma być surowa?
Niezły pomysł! już widzę swoje śniadanko w następny weekend :D
bez mąki - super pomysł!
obłędne! już bym robiła:)
Bardzo apetyczne! :)
Bardzo apetyczne :}
Bardzo fajny apetyczny pomysł!
Tak surowa:)
Z przykrością stwierdzam, że nic specjalnego. Zdecydowanie nie polecam.
Musiałam dolać sporo mleka, żeby je w ogóle wydobyć z miski.
Takiw nijakie...
Co my pomysł na wykorzystanie kaszy manny. Placuszki są smaczne. Wyglądają na puszyste, ale w rzeczywistości są dość solidne. Dobrze się nakładają na patelnię i smażą. Nie są tłuste. Jedynie ciężko miesza się masę manno-serową z ubitymi białkami.
Przyznaję rację poprzedniej osobie trudno delikatnie rozmieszać ubite białko z masą. Smak leciutko serowy. O dość zwartej
konsystencji . Nie jestem pewna czy jeszcze powtórzę
Kasza manna to też pszenica
Prześlij komentarz