piątek, 3 sierpnia 2012
Tagliatelle z kurczakiem, cukinią i pieczarkami
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 5 pieczarek
- 1 cukinia
- kilka gałązek koperku
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- 100ml śmietany 18%
- sól i pieprz
- 1 op. makaronu tagliatelle pełnoziarniste
- oliwa
Sposób przygotowania:
1. Filet z kurczaka kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni.
2. Cukinię i pieczarki kroimy w paseczki, podsmażamy w garnku, dodajemy posiekany koperek. Gdy warzywa zmiękną dodajemy do nich kurczaka, przyprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem, smażymy. Pod koniec dodajemy śmietanę, zagotowujemy.
3. Sos podajemy z ugotowanym makaronem.
- 1 filet z kurczaka
- 5 pieczarek
- 1 cukinia
- kilka gałązek koperku
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- 100ml śmietany 18%
- sól i pieprz
- 1 op. makaronu tagliatelle pełnoziarniste
- oliwa
Sposób przygotowania:
1. Filet z kurczaka kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni.
2. Cukinię i pieczarki kroimy w paseczki, podsmażamy w garnku, dodajemy posiekany koperek. Gdy warzywa zmiękną dodajemy do nich kurczaka, przyprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem, smażymy. Pod koniec dodajemy śmietanę, zagotowujemy.
3. Sos podajemy z ugotowanym makaronem.
Etykiety:
Dania z drobiu,
Makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Uwielbiam to danie.
Pyszności- dzisiaj robiłam coś podobnego hihihi ;) Pozdrawiam
Ależ apetycznie wygląda!
Pozdrowienia:)
Prześlij komentarz