czwartek, 10 maja 2012
Sałatka z bakłażanów po żydowsku
Składniki:
- 1 bakłażan
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka octu winnego
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 2 łyżeczki pietruszki
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Bakłażana kroimy w kostkę, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (uwaga by nie rozgotować).
2. Ocet mieszamy z oliwą, papryką w proszku, ziołami, zmiażdżonym czosnkiem, posiekaną pietruszką, solą i pieprzem do smaku.
3. Bakłażana odcedzamy, wykładamy, polewamy ziołowym sosem. Podawać na ciepło.
- 1 bakłażan
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka octu winnego
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 2 łyżeczki pietruszki
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Bakłażana kroimy w kostkę, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (uwaga by nie rozgotować).
2. Ocet mieszamy z oliwą, papryką w proszku, ziołami, zmiażdżonym czosnkiem, posiekaną pietruszką, solą i pieprzem do smaku.
3. Bakłażana odcedzamy, wykładamy, polewamy ziołowym sosem. Podawać na ciepło.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz