piątek, 11 maja 2012
Gofry
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1/3 szklanki oleju
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
1. Białka z solą ubijamy na sztywno.
2. Mleko miksujemy z żółtkami, olejem, mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem.
3. Do masy dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy.
4. Ciasto wylewamy na rozgrzaną gofrownicę, smażymy na złoto.
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1/3 szklanki oleju
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
1. Białka z solą ubijamy na sztywno.
2. Mleko miksujemy z żółtkami, olejem, mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem.
3. Do masy dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy.
4. Ciasto wylewamy na rozgrzaną gofrownicę, smażymy na złoto.
Etykiety:
Gofry
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
Bardzo lubię gofry z owocami i polewą czekoladową!
Hmm, gofry, rozmarzyłam się... a gofrownicy brak;(
a ja wciaz nie moge nabyc doobrej gofrownicy ;<
Ja mam bardzo starą, metalową gofrownicę i jest niezastąpiona:)
Prześlij komentarz