sobota, 12 maja 2012
Racuchy ananasowe
Składniki:
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka drożdży w proszku
- 3/4 szklanki mąki
- 4 plasterki ananasa
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 jajko
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Do letniego mleka dodajemy jedną łyżkę cukru pudru, jedną łyżkę mąki, drożdże, mieszamy, pozostawiamy na ok. 15 min.
2. Do mleka z drożdżami dodajemy jajko, resztę cukru i mąki, mieszamy.
3. Ananas kroimy w kosteczkę, dodajemy do ciasta, mieszamy.
4. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki na złoty kolor, kładziemy na ręczniczek papierowy, by ociekły z tłuszczu.
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka drożdży w proszku
- 3/4 szklanki mąki
- 4 plasterki ananasa
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 jajko
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Do letniego mleka dodajemy jedną łyżkę cukru pudru, jedną łyżkę mąki, drożdże, mieszamy, pozostawiamy na ok. 15 min.
2. Do mleka z drożdżami dodajemy jajko, resztę cukru i mąki, mieszamy.
3. Ananas kroimy w kosteczkę, dodajemy do ciasta, mieszamy.
4. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki na złoty kolor, kładziemy na ręczniczek papierowy, by ociekły z tłuszczu.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
mmm pyszna alternatywa dla racuchow z jablkami :)
Pychotka! ale to musi być słodko pyszne
Prześlij komentarz