niedziela, 15 kwietnia 2012
Zupa szpinakowo-pomidorowa
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego rozdrobionego szpinaku
- 2 puszki krojonych pomidorów
- 100g ryżu
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- zioła prawosalskie
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy w garnku na maśle, następnie dodajemy bulion i szpinak (może być zamrożony), zagotowujemy.
2. Później dodajemy pomidory (jeśli są bardzo kwaśne można dodać trochę cukru do smaku) oraz ryż, gotujemy do miękkości ryżu.
3. Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
- 1 opakowanie mrożonego rozdrobionego szpinaku
- 2 puszki krojonych pomidorów
- 100g ryżu
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- zioła prawosalskie
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy w garnku na maśle, następnie dodajemy bulion i szpinak (może być zamrożony), zagotowujemy.
2. Później dodajemy pomidory (jeśli są bardzo kwaśne można dodać trochę cukru do smaku) oraz ryż, gotujemy do miękkości ryżu.
3. Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz