sobota, 10 marca 2012
Otrębowy omlet przekładany gruszkami
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 2 łyżki mleka
- 1 op. cukru waniliowego
*dodatkowo:
- 2 gruszki
- 2 łyżeczki cukru
- 3 kostki białej czekolady
Sposób przygotowania:
1. Gruszki obieramy, kroimy na małe kawałki i dusimy w garnku wraz z cukrem, aż zmiękną, od czasu do czasu mieszając.
2. Jajka lekko ubijamy trzepaczką, następnie dodajemy mleko, otręby, płatki owsiane, cukier waniliowy, delikatnie mieszamy.
3. Ciasto wylewamy na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, zmniejszamy ogień, smażymy na złoty kolor z jednej i z drugiej strony, uważać, by nie przypalić.
4. Omlet kroimy na równe trójkąty, przekładamy gruszkami, wierzch posypujemy startą czekoladą.
- 2 jajka
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 2 łyżki mleka
- 1 op. cukru waniliowego
*dodatkowo:
- 2 gruszki
- 2 łyżeczki cukru
- 3 kostki białej czekolady
Sposób przygotowania:
1. Gruszki obieramy, kroimy na małe kawałki i dusimy w garnku wraz z cukrem, aż zmiękną, od czasu do czasu mieszając.
2. Jajka lekko ubijamy trzepaczką, następnie dodajemy mleko, otręby, płatki owsiane, cukier waniliowy, delikatnie mieszamy.
3. Ciasto wylewamy na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, zmniejszamy ogień, smażymy na złoty kolor z jednej i z drugiej strony, uważać, by nie przypalić.
4. Omlet kroimy na równe trójkąty, przekładamy gruszkami, wierzch posypujemy startą czekoladą.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
5 komentarze:
zdrowe śniadanie.
taki zdrowy, błonnikowy torcik :)
Aniu! Fantastyczna alternatywa dla tradycyjnego omleta - podoba mi się!
Pozdrawiam:)
Aniu, wspaniała alternatywa dla tradycyjnego omleta - podoba mi się:)
Pozdrawiam!
chciałabym dostać takie śniadanko prosto do łóżka ;-)
Prześlij komentarz