sobota, 25 lutego 2012
Muffiny hot-dog
Składniki:
- 1/2 szklanki sropionego masła
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru
- 1 szklanka maślanki
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 długie parówki
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypujemy mąki, sodę, sól, mieszamy. Roztopione i ostudzone masło wlewamy do miski, dodajemy cukier, jajka, maślankę, miksujemy. Następnie dodajemy suche składniki, nadal miksujemy na gładką masę.
2. Do foremek, wyłożonymi papilotkami nakładamy ciasto na wysokość 3/4 foremki. Parówki kroimy na długość ok. 3 cm, wkładamy po jednym kawałku da każdej muffiny.
3. Muffiny pieczemy ok. 20-25 min. w 200 stopniach. Podajemy z ketchupem.
Przepis bierze udział w konkursie Mistrzowie patelni w kategorii "Dziecięce przysmaki".
- 1/2 szklanki sropionego masła
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru
- 1 szklanka maślanki
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 długie parówki
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypujemy mąki, sodę, sól, mieszamy. Roztopione i ostudzone masło wlewamy do miski, dodajemy cukier, jajka, maślankę, miksujemy. Następnie dodajemy suche składniki, nadal miksujemy na gładką masę.
2. Do foremek, wyłożonymi papilotkami nakładamy ciasto na wysokość 3/4 foremki. Parówki kroimy na długość ok. 3 cm, wkładamy po jednym kawałku da każdej muffiny.
3. Muffiny pieczemy ok. 20-25 min. w 200 stopniach. Podajemy z ketchupem.
Przepis bierze udział w konkursie Mistrzowie patelni w kategorii "Dziecięce przysmaki".
Etykiety:
Muffiny
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
6 komentarze:
Jakie fajne i pomysłowe! :)
Świetny pomysł;)
Podoba mi się! W sam raz na ciepłą kolację. :)
na wytrawnie, ale fajnie!
jaaa...!
cudeńka. po prosu ogromne brawa za kreatywne pomysły ;]
wpadło mi teraz do głowy, że parówkę można by jeszcze serem owinąć... :D
Prześlij komentarz