wtorek, 7 lutego 2012
Czekoladowe muffiny
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 2/3 szklanki mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 jajko
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
Sposób przygotowania:
1. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, kakaem i cukrem pudrem. Następnie dodajemy olej, mleko, jajko, dokładnie mieszamy, można mikserem.
2. Czekoladę kroimy na drobne kawałki, dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką.
3. Ciasto wykładamy do formy wyłożonej papilotkami na wysokość 4/5 foremki. Pieczemy ok. 25 min. w 200 stopniach.
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 2/3 szklanki mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 jajko
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
Sposób przygotowania:
1. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, kakaem i cukrem pudrem. Następnie dodajemy olej, mleko, jajko, dokładnie mieszamy, można mikserem.
2. Czekoladę kroimy na drobne kawałki, dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką.
3. Ciasto wykładamy do formy wyłożonej papilotkami na wysokość 4/5 foremki. Pieczemy ok. 25 min. w 200 stopniach.
Etykiety:
Muffiny
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
babeczki czekoladowe zawsze smakują pysznie.
czekoladowe zimą jak najbardziej :)
śliczne zdjęcie.
muffinki są takie wdzięczne. łatwe, efektowne.
pyszne i urocze!
Prześlij komentarz