niedziela, 29 stycznia 2012
Witaminkowa jaglanka
Składniki:
- 1 banan
- 1 duży ugotowany burak
- 2 kiwi
- 1/2 szklanka kaszy jaglanej
- 1 lub 2 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
1. Kaszę kładziemy na sitko, najpierw przepłukujemy w zimnej wodzie, a później w gorącej. Następnie gotujemy ją w 1 i 1/3 szklance wody do miękkości, studzimy.
2. Banan i ugotowany, obrany burak miksujemy na gładką masę wraz z cukrem, następnie mieszamy z kaszką. Podajemy z obranym i pokrojonym kiwi.
Przepis bierze udział w konkursie Mistrzowie patelni w kategorii "Coś z niczego".
- 1 banan
- 1 duży ugotowany burak
- 2 kiwi
- 1/2 szklanka kaszy jaglanej
- 1 lub 2 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
1. Kaszę kładziemy na sitko, najpierw przepłukujemy w zimnej wodzie, a później w gorącej. Następnie gotujemy ją w 1 i 1/3 szklance wody do miękkości, studzimy.
2. Banan i ugotowany, obrany burak miksujemy na gładką masę wraz z cukrem, następnie mieszamy z kaszką. Podajemy z obranym i pokrojonym kiwi.
Przepis bierze udział w konkursie Mistrzowie patelni w kategorii "Coś z niczego".
Etykiety:
Kasza
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
śliczne
Prześlij komentarz