poniedziałek, 30 stycznia 2012

Placki z otrębami

Składniki:
- 4 łyżki otrąb owsianych
- 4 łyżki otrąb pszennych
- 2 jajka
- 4 łyżki kefiru
- 1 cukier waniliowy
- kilka kropel aromatu waniliowego
- olej

Sposób przygotowania:
1. Otręby wsypujemy do miski, mieszamy, dodajemy kefir, aromat, jajka i cukier waniliowy. Wszystkie składniki starannie mieszamy.
2. Na małej ilości rozgrzanego oleju smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Robimy to ostrożnie, ponieważ są bardzo delikatne, po usmażeniu kładziemy na papierowy ręczniczek. Podajemy np. z cukrem pudrem.

2 komentarze:

Szana pisze...

Bardzo w moim guście,:D
pozdrawiam cieplutko :))

monami pisze...

lubię otrębowe placki :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne