piątek, 6 stycznia 2012
Nadziewane mielone
Składniki:
- 0,5kg mięsa mielonego
- 20 dag pieczarek
- 1 jajko
- 1 bułka
- 1/2 szklanki mleka
- kilka plasterków żółtego sera
- 1 cebula
- oregano, bazylia
- sól i pieprz
- tarta bułka
- olej
Sposób przygotowania:
1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, zioła, bułkę namoczoną w mleku i wyciśniętą, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, podsmażamy na łyżce oleju z posiekaną cebulką, studzimy.
3. Następnie w dłoni formujemy podłużne zrazy, wkładając do środka kawałek plasterka żółtego sera i pieczarki. Dokładnie palcami zalepiamy, by przy smażeniu nie wyciekł ser. Każdy zrazik obtaczamy w bułce tartej.
4. Zraziki smażymy na oleju, najpierw na małym ogniu, by mięso nie było surowe, a później lekko przypiekamy z każdej strony.
- 0,5kg mięsa mielonego
- 20 dag pieczarek
- 1 jajko
- 1 bułka
- 1/2 szklanki mleka
- kilka plasterków żółtego sera
- 1 cebula
- oregano, bazylia
- sól i pieprz
- tarta bułka
- olej
Sposób przygotowania:
1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, zioła, bułkę namoczoną w mleku i wyciśniętą, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, podsmażamy na łyżce oleju z posiekaną cebulką, studzimy.
3. Następnie w dłoni formujemy podłużne zrazy, wkładając do środka kawałek plasterka żółtego sera i pieczarki. Dokładnie palcami zalepiamy, by przy smażeniu nie wyciekł ser. Każdy zrazik obtaczamy w bułce tartej.
4. Zraziki smażymy na oleju, najpierw na małym ogniu, by mięso nie było surowe, a później lekko przypiekamy z każdej strony.
Etykiety:
Dania z mięsa mielonego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
Ja uzywam sera brie jest cudny taki w miesku,fajne mielone,pozdrawiam,Maja38.
o, ale fajne mielone!
pysznie się prezentują.
rewelacja! można poszaleć dowolnie z nadzieniem ;) sama często takie robię!
Świetny pomysł, wygląda fantastycznie i zapewne tak smakuje :)
Prześlij komentarz