czwartek, 22 grudnia 2011
Szpinakowe pappardelle
Składniki:
- 1 cebula
- 40dag szpinakowych szerokich wstążek
- 2 ząbki czosnku
- 8 połówek suszonych pomidorów w oliwie
- 10dag marynowanych czarnych oliwek
- 10dag pomidorków koktajlowych
- 6 łyżek parmezanu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, następnie podsmażamy na dwóch łyżkach oliwy z suszonych pomidorów.
2. Następnie do czosnku i cebuli dodajemy pokrojone suszone pomidory i oliwki, smażymy ok. 2 min. Później mieszamy to z ugotowanym i odcedzonym makaronem.
3. Na końcu dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i posypujemy parmezanem.
- 1 cebula
- 40dag szpinakowych szerokich wstążek
- 2 ząbki czosnku
- 8 połówek suszonych pomidorów w oliwie
- 10dag marynowanych czarnych oliwek
- 10dag pomidorków koktajlowych
- 6 łyżek parmezanu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, następnie podsmażamy na dwóch łyżkach oliwy z suszonych pomidorów.
2. Następnie do czosnku i cebuli dodajemy pokrojone suszone pomidory i oliwki, smażymy ok. 2 min. Później mieszamy to z ugotowanym i odcedzonym makaronem.
3. Na końcu dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i posypujemy parmezanem.
Etykiety:
Makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz