niedziela, 11 grudnia 2011
Kurczak w sosie teriyaki
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 1 cebula
- ok. 1/2 szklanki mrożonego groszku
-1/2 saszetki sosu Teriyaki Blue Dragon
- 1 łyżeczka curry
- 2 paczki ryżu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy, podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy mięso, chwilę smażymy. Dodajemy sos i gotujemy ok. 10 min.
2. Do mięsa dodajemy groszek i gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 5 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Ryż gotujemy w wodzie z curry. Po ugotowaniu podajemy go z przygotowanym sosem.
- 1 filet z kurczaka
- 1 cebula
- ok. 1/2 szklanki mrożonego groszku
-1/2 saszetki sosu Teriyaki Blue Dragon
- 1 łyżeczka curry
- 2 paczki ryżu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy, podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy mięso, chwilę smażymy. Dodajemy sos i gotujemy ok. 10 min.
2. Do mięsa dodajemy groszek i gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 5 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Ryż gotujemy w wodzie z curry. Po ugotowaniu podajemy go z przygotowanym sosem.
Etykiety:
Dania z drobiu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Bardzo lubię jeść kurczaka w ten sposób!
nooo...
pyszny kurczak, rewelacja!
Prześlij komentarz