wtorek, 6 grudnia 2011

Francuskie tosty z granatem

Składniki:
- 1 jajko
- 100 ml śmietany 30%
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 mały granat
- 5 kromek chleba tostowego
- 2 czubate łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 30g masła

Sposób przygotowania:
1. W misce mieszamy jajko ze śmietaną i cukrem pudrem. Kromki zanurzamy na chwilę z jednej i z drugiej strony we wcześniejszej przygotowanej śmietanie i smażymy na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Po upieczeniu kładziemy na papierowe ręczniczki.
2. Gdy już wszystkie kromki upieczemy na tej samej patelni smażymy chwilę miód z cynamonem, pod koniec dodajemy ziarenka granatu. Tak przygotowanym sosem polewamy usmażone kromki.

1 komentarze:

Sue pisze...

Jak byłam mała to często jadłam takie tościki, ale na słono.;p
Z granatem muszą być rewelacyjne! :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne