wtorek, 4 października 2011
Zupa jarzynowa z makaronem
Składniki:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 średnia marchewka
- 2 duże ziemniaki
- 1 mała cukinia
- 1/2 opakowania makaronu nitki
- natka pietruszki
- bazylia
- sól i pieprz
- 2 kostki rosołowe
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
1. Kostki rosołowe rozpuszczamy w 1,5 litra wody. Marchewkę, ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu, chwile gotujemy.
2. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone w połówki plasterków cukinię, chwilę ją smażymy, następnie dodajemy do bulionu i pozostałych warzyw. Gotujemy do miękkości warzyw.
3. Makaron gotujemy osobno w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu dodajemy go do zupy.
4. Zupę gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 15 min., przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 średnia marchewka
- 2 duże ziemniaki
- 1 mała cukinia
- 1/2 opakowania makaronu nitki
- natka pietruszki
- bazylia
- sól i pieprz
- 2 kostki rosołowe
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
1. Kostki rosołowe rozpuszczamy w 1,5 litra wody. Marchewkę, ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu, chwile gotujemy.
2. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone w połówki plasterków cukinię, chwilę ją smażymy, następnie dodajemy do bulionu i pozostałych warzyw. Gotujemy do miękkości warzyw.
3. Makaron gotujemy osobno w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu dodajemy go do zupy.
4. Zupę gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 15 min., przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
klasyczne i dobre
Prześlij komentarz