czwartek, 27 października 2011
Migdałowa zupa z dyni
Składniki:
- 1,5 szklanki puree z dyni (dynię należy ugotować na odrobinie wody i zmiksować)
- 3 szklanki mleka
- 1 garść płatków migdałowych
- kilka kropel olejku migdałowego
- 3-4 łyżki cukru
- 1/2 opakowania makaronu
Sposób przygotowania:
1. Mleko wlewamy do garnka, dodajemy olejek i cukier, zagotowujemy. Następnie dodajemy puree z dyni, mieszając, gotujemy ok. 15 min.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gdy będzie gotowy, przepukujemy go wodą i wsypujemy do gorącej zupy, żeby trochę nią naszedł.
3. Płatki migdałowe podsmażamy chwilę na suchej patelni. Zupę nalewamy do miseczek, posypujemy płatkami migdałowymi.
- 1,5 szklanki puree z dyni (dynię należy ugotować na odrobinie wody i zmiksować)
- 3 szklanki mleka
- 1 garść płatków migdałowych
- kilka kropel olejku migdałowego
- 3-4 łyżki cukru
- 1/2 opakowania makaronu
Sposób przygotowania:
1. Mleko wlewamy do garnka, dodajemy olejek i cukier, zagotowujemy. Następnie dodajemy puree z dyni, mieszając, gotujemy ok. 15 min.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gdy będzie gotowy, przepukujemy go wodą i wsypujemy do gorącej zupy, żeby trochę nią naszedł.
3. Płatki migdałowe podsmażamy chwilę na suchej patelni. Zupę nalewamy do miseczek, posypujemy płatkami migdałowymi.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Ciekawa jestem jej smaku! Tyle już dyniowych widziałam i jadłam, a ta jest bardzo oryginalna. A przy tym prosta do zrobienia!
Rozkosznie wygląda, ale musi być pyszna.
Prześlij komentarz