niedziela, 30 października 2011
Czerwone placuszki z warzywami
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 3/4 szklanki maki pszennej
- 2 jajka
- 1 mała zielona papryka
- 1/3 puszki czerwonej fasolki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 op. sera typu parmezan
- sól, pieprz
- oregano
Sposób przygotowania:
1. Jajka mieszamy z mąką, koncentratem i mlekiem na gładką masę.
2. Następnie dodajemy fasolkę, posiekany czosnek i paprykę pokrojoną w kosteczkę.
3. Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.
4. Placuszki smażymy na małej ilości oleju, po przewróceniu posypujemy serem, następnie po upieczeniu kładziemy na papierowe ręczniczki, żeby pozbyć się tłuszczu.
- 1 szklanka mleka
- 3/4 szklanki maki pszennej
- 2 jajka
- 1 mała zielona papryka
- 1/3 puszki czerwonej fasolki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 op. sera typu parmezan
- sól, pieprz
- oregano
Sposób przygotowania:
1. Jajka mieszamy z mąką, koncentratem i mlekiem na gładką masę.
2. Następnie dodajemy fasolkę, posiekany czosnek i paprykę pokrojoną w kosteczkę.
3. Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.
4. Placuszki smażymy na małej ilości oleju, po przewróceniu posypujemy serem, następnie po upieczeniu kładziemy na papierowe ręczniczki, żeby pozbyć się tłuszczu.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Pozwolę sobie zacytować klasyka: Lubię placki :)
Uwielbiam placki w każdej odsłonie. Tu prezentują się wyjątkowo apetycznie :)
Prześlij komentarz