środa, 7 września 2011
Marmolada malinowo-jabłkowa
Składniki:
- 1,5 kg jabłek
- 1,5 kg malin
- 1 łyżeczka cynamonu
- sok z 1 cytryny
- 300g cukru
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy i oczyszczamy, kroimy na małe kawałki i smażymy, aż trochę zmiękną (można podlać trochę wodą). Następnie dodajemy maliny i sok z cytryny, smażymy do konsystencji dżemu.
2. Pod koniec dodajemy cynamon i cukier, gotujemy jeszcze 10 min. Marmoladę nakładamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 min.
- 1,5 kg jabłek
- 1,5 kg malin
- 1 łyżeczka cynamonu
- sok z 1 cytryny
- 300g cukru
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy i oczyszczamy, kroimy na małe kawałki i smażymy, aż trochę zmiękną (można podlać trochę wodą). Następnie dodajemy maliny i sok z cytryny, smażymy do konsystencji dżemu.
2. Pod koniec dodajemy cynamon i cukier, gotujemy jeszcze 10 min. Marmoladę nakładamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 min.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
cudowna porcja owocowości.
Prześlij komentarz