środa, 24 sierpnia 2011
Dżem jabłkowo-gruszkowy
Składniki:
- 1kg jabłek
- 1kg gruszek
- 3 krople aromatu migdałowego
- 3 łyżki ziaren sezamu
- 1 opakowanie cukru żelującego
Sposób przygotowania:
1. Jabłka i gruszki myjemy, obieramy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Owoce zalewamy 1/2 szklanki wody i podsmażamy do miękkości.
2. Następnie owoce miksujemy. Dodajemy cukier, aromat i sezam, wszystko gotujemy jeszcze 10 min.
3. Gorący dżem przekładamy do słoików, pasteryzujemy ok. 10 min.
- 1kg jabłek
- 1kg gruszek
- 3 krople aromatu migdałowego
- 3 łyżki ziaren sezamu
- 1 opakowanie cukru żelującego
Sposób przygotowania:
1. Jabłka i gruszki myjemy, obieramy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Owoce zalewamy 1/2 szklanki wody i podsmażamy do miękkości.
2. Następnie owoce miksujemy. Dodajemy cukier, aromat i sezam, wszystko gotujemy jeszcze 10 min.
3. Gorący dżem przekładamy do słoików, pasteryzujemy ok. 10 min.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz