poniedziałek, 11 lipca 2011
Mus z porzeczek
Składniki:
- 2kg porzeczek, np. czarnych
- 1 opakowanie cukru żelującego
- 30dag cukru
Sposób przygotowania:
1. Porzeczki oczyszczamy i przepuszczany przez maszynkę do owoców, bądź przecieramy przez sitko, tak by powstał gęsty sok (bez pestek i skór). Sok doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy do niego cukier żelujący i zwykły. Gotujemy jeszcze ok. 30 min.
2. Gorący mus wkładamy do słoików, które po zakręceniu kładziemy na zakrętce, bądź chwilę zagotowujemy słoiczki. Mus idealnie pasuje do kanapek i deserów.
- 2kg porzeczek, np. czarnych
- 1 opakowanie cukru żelującego
- 30dag cukru
Sposób przygotowania:
1. Porzeczki oczyszczamy i przepuszczany przez maszynkę do owoców, bądź przecieramy przez sitko, tak by powstał gęsty sok (bez pestek i skór). Sok doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy do niego cukier żelujący i zwykły. Gotujemy jeszcze ok. 30 min.
2. Gorący mus wkładamy do słoików, które po zakręceniu kładziemy na zakrętce, bądź chwilę zagotowujemy słoiczki. Mus idealnie pasuje do kanapek i deserów.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Piękne:)muszę zrobić bo pyszne bardzo.
pysznie wygląda!
Prześlij komentarz