wtorek, 12 lipca 2011
Dżem porzeczkowo-jabłkowy
Składniki:
- 4 szklanki obranych i opłukanych czerwonych porzeczek
- 4 duże kwaśne jabłka
- 2 szklanki cukru
- 1 żelfix
Sposób przygotowania:
1. Jabłka kroimy w małą kostkę i wrzucamy do oczyszczonych porzeczek. Całość smażymy do miękkości i konsystencji dżemu. Dodajemy cukier i żelfix i gotujemy jeszcze 20 min.
2. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem (można słoiki zagotować).
- 4 szklanki obranych i opłukanych czerwonych porzeczek
- 4 duże kwaśne jabłka
- 2 szklanki cukru
- 1 żelfix
Sposób przygotowania:
1. Jabłka kroimy w małą kostkę i wrzucamy do oczyszczonych porzeczek. Całość smażymy do miękkości i konsystencji dżemu. Dodajemy cukier i żelfix i gotujemy jeszcze 20 min.
2. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem (można słoiki zagotować).
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Mmmm nie ma to jak domowy dżemik:)Pyszny smak:)
Prześlij komentarz