wtorek, 12 lipca 2011
Dżem porzeczkowo-jabłkowy
Składniki:
- 4 szklanki obranych i opłukanych czerwonych porzeczek
- 4 duże kwaśne jabłka
- 2 szklanki cukru
- 1 żelfix
Sposób przygotowania:
1. Jabłka kroimy w małą kostkę i wrzucamy do oczyszczonych porzeczek. Całość smażymy do miękkości i konsystencji dżemu. Dodajemy cukier i żelfix i gotujemy jeszcze 20 min.
2. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem (można słoiki zagotować).
- 4 szklanki obranych i opłukanych czerwonych porzeczek
- 4 duże kwaśne jabłka
- 2 szklanki cukru
- 1 żelfix
Sposób przygotowania:
1. Jabłka kroimy w małą kostkę i wrzucamy do oczyszczonych porzeczek. Całość smażymy do miękkości i konsystencji dżemu. Dodajemy cukier i żelfix i gotujemy jeszcze 20 min.
2. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem (można słoiki zagotować).
 Etykiety:
Przetwory
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
Site Map11 lat temu
- 
- 
- 
Nowy adres bloga12 lat temu
- 
- 
- 
- 
Blog Archive
 09:36 |
09:36 |  Autor:AnnJank
Pokochaj gotowanie |
Autor:AnnJank
Pokochaj gotowanie | 
             
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


1 komentarze:
Mmmm nie ma to jak domowy dżemik:)Pyszny smak:)
Prześlij komentarz