czwartek, 14 lipca 2011
Makaron z soczewicą i cukinią
Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 1 słoiczek domowego przecieru
- 100g czerwonej soczewicy
- 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól, pieprz, ziarenka smaku
- 200g makaronu
Sposób przygotowania:
1. Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinie kroimy na połówki talarków, posypujemy solą i odstawiamy. Następnie płuczemy cukinię i podsmażamy na oleju, dodajemy ugotowaną soczewicę i przecier, przyprawiamy i dusimy ok. 25min.
2. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, po odcedzeniu mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem.
- 1 średnia cukinia
- 1 słoiczek domowego przecieru
- 100g czerwonej soczewicy
- 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól, pieprz, ziarenka smaku
- 200g makaronu
Sposób przygotowania:
1. Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinie kroimy na połówki talarków, posypujemy solą i odstawiamy. Następnie płuczemy cukinię i podsmażamy na oleju, dodajemy ugotowaną soczewicę i przecier, przyprawiamy i dusimy ok. 25min.
2. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, po odcedzeniu mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
mmm;]
pyszny!
Prześlij komentarz