czwartek, 28 lipca 2011
Leczo z cukinią
Składniki:
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- 2 średnie cukinie
- 1 słoiczek domowego przecieru
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżki ketchupu
- szczypta mielonej papryki chili
- ok. 300-400g wędliny (np.parówki, kiełbasy,boczku)
- sól, pieprz, vegeta
- 3 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlewamy olej, podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy cukinię obraną, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę oraz łyżeczkę soli. Wszystko przez chwile dusimy. Dodajemy pokrojone w małe paski papryki, wsypujemy tymianek, oregano,papryki w proszku, gotujemy.
2. Wędlinę kroimy na małe kawałki, chwile podsmażamy, następnie dodajemy do warzyw. Wszystko zalewamy przecierem, dodajemy ketchup, przyprawiamy pieprzem i vegetą do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw.
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- 2 średnie cukinie
- 1 słoiczek domowego przecieru
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżki ketchupu
- szczypta mielonej papryki chili
- ok. 300-400g wędliny (np.parówki, kiełbasy,boczku)
- sól, pieprz, vegeta
- 3 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlewamy olej, podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy cukinię obraną, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę oraz łyżeczkę soli. Wszystko przez chwile dusimy. Dodajemy pokrojone w małe paski papryki, wsypujemy tymianek, oregano,papryki w proszku, gotujemy.
2. Wędlinę kroimy na małe kawałki, chwile podsmażamy, następnie dodajemy do warzyw. Wszystko zalewamy przecierem, dodajemy ketchup, przyprawiamy pieprzem i vegetą do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw.
Etykiety:
Warzywa
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
uwielbiam leczo! jego zapach jest boski :)
Leczo uleczy mnie z kazdej deprechy:)
Leczo jest przecudne w smaku, ten przepis zrobiłam i było naprawdę smaczne, leczo ulecza od załamania nerwowego. hehe ;)
Vegeta?!
Prześlij komentarz