środa, 15 czerwca 2011
Ciasteczka Corn Flakes
Składniki:
- 100g masła
- 0,5 szklanki oleju,
- 2 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki sody
- 1/4 łyżeczki soli
- 0,5 szklanki cukru białego
- 0,5 szklanki cukru brązowego
- 1 jajko
- 0,5 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka pokruszonych Corn Flakes (płatki kukurydziane)
Sposób przygotowania:
1. W misce wymieszać mąkę, sodę i sól.
2. Masło utrzeć z cukrami, dodać jajko i olej, wymieszać. Następnie dodać masę mączną, na końcu płatki owsiane i Corn Flakes.
3. Z ciasta formować kulki, blachę wysmarować tłuszcem i obsypać mąką, położyć na nie ciastka w większej odległości, lekko spłaszczając.
4. Piec 15 min w 200 stopniach.
- 100g masła
- 0,5 szklanki oleju,
- 2 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki sody
- 1/4 łyżeczki soli
- 0,5 szklanki cukru białego
- 0,5 szklanki cukru brązowego
- 1 jajko
- 0,5 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka pokruszonych Corn Flakes (płatki kukurydziane)
Sposób przygotowania:
1. W misce wymieszać mąkę, sodę i sól.
2. Masło utrzeć z cukrami, dodać jajko i olej, wymieszać. Następnie dodać masę mączną, na końcu płatki owsiane i Corn Flakes.
3. Z ciasta formować kulki, blachę wysmarować tłuszcem i obsypać mąką, położyć na nie ciastka w większej odległości, lekko spłaszczając.
4. Piec 15 min w 200 stopniach.
Etykiety:
Ciastka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Muszą być fantastycznie kruche. Uwielbiam corn flakes, więc na pewno prędzej czy później skuszę się na te ciasteczka :)
Tak, są bardzo kruche i pyszne, polecam:)
mniam fajne do chrupania :)
Prześlij komentarz