piątek, 9 sierpnia 2013
Pikantna konfitura wiśniowa z czekoladą
Składniki:
- 2kg wydrylowanych wiśni
- ok. 1,5kg cukru żelującego 1:1
- 1 papryczka chili
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- sok z 1 cytryny
Sposób przygotowania:
1. Wiśnie wkładamy do garnka o grubym dnie i smażymy ok. 30 min. Następnie dodajemy oczyszczoną z pestek i drobno pokrojoną paprykę, połamaną czekoladę, sok z cytryny, cukier i smażymy następne 30 min.
2. Gotową konfiturę przekładamy do słoiczków, pasteryzujemy ok. 15 min.
- 2kg wydrylowanych wiśni
- ok. 1,5kg cukru żelującego 1:1
- 1 papryczka chili
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- sok z 1 cytryny
Sposób przygotowania:
1. Wiśnie wkładamy do garnka o grubym dnie i smażymy ok. 30 min. Następnie dodajemy oczyszczoną z pestek i drobno pokrojoną paprykę, połamaną czekoladę, sok z cytryny, cukier i smażymy następne 30 min.
2. Gotową konfiturę przekładamy do słoiczków, pasteryzujemy ok. 15 min.
Etykiety:
Przetwory
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz