niedziela, 21 lutego 2016
Ciastka a'la Apple Pies z McDonald's
Składniki:
- 1 op. ciasta francuskiego
- 3 jabłka
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- 3-4 łyżki brązowego cukru
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 łyżki masła
- olej do głębokiego smażenia
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy kroimy w kostkę. W ganku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, gałkę muszkatołową, cynamon, chwilę smażymy. Następnie wrzucamy jabłka i smażymy aż zmiękną, ale się nie rozpadną, studzimy.
2. Z ciasta wycinamy 8 kwadratów, na każdy kładziemy ok. 2 łyżek farszu jabłkowego, składamy na pół, boki łączymy dociskając widelcem.
3. Ciastka wrzucamy do rozgrzanego tłuszczu i smażymy na złoty kolor, gotowe wyciągamy na papierowe ręczniczki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- 1 op. ciasta francuskiego
- 3 jabłka
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- 3-4 łyżki brązowego cukru
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 łyżki masła
- olej do głębokiego smażenia
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy kroimy w kostkę. W ganku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, gałkę muszkatołową, cynamon, chwilę smażymy. Następnie wrzucamy jabłka i smażymy aż zmiękną, ale się nie rozpadną, studzimy.
2. Z ciasta wycinamy 8 kwadratów, na każdy kładziemy ok. 2 łyżek farszu jabłkowego, składamy na pół, boki łączymy dociskając widelcem.
3. Ciastka wrzucamy do rozgrzanego tłuszczu i smażymy na złoty kolor, gotowe wyciągamy na papierowe ręczniczki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Etykiety:
Ciastka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Wyglądają o niebo lepiej i pewnie też lepiej smakują, niż te z Maca :)
mniam, chętnie zjadłabym takie ciacho!
Prześlij komentarz