poniedziałek, 21 grudnia 2015

Sałatka z roszponką i jajkiem

Składniki:
- ok. 200g sałaty roszponki
- 5 jajek
- ok. 12 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz
- pestki dyni do posypania
- 1 łyżka płynnego miodu
- 1/3 szklanki octu balsamicznego

Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, następnie je obieramy i kroimy na ćwiartki.
2. Sałatę myjemy, suszymy, przekładamy do miski, mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, pokrojonymi na połówki pomidorkami, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Sałatę z pomidorami wykładamy na talerze, na wierzch kładziemy ugotowane jajka, posypujemy pestkami dyni.
4. Na samym końcu polewamy octem balsamicznym, dokładnie wymieszanym z miodem. Podajemy z pieczywem.
Inspiracja:krainamiodemplynaca


0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne