poniedziałek, 21 września 2015

Krem z jarmużu i zielonego groszku

Składniki:
- pęczek liści jarmużu
- 1 szklanka mrożonego groszku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- ok. 1 litr bulionu warzywnego
- 2-3 ziemniaki
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- sól i pieprz
- sok z cytryny
- 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:
1. Wiórki kokosowe zalewamy 1 szklanką wrzątku, odstawiamy na kilka minut.
2. Na oleju podsmażamy posiekany czosnek i cebulę, zalewamy bulionem i wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, groszek oraz posiekany jarmuż, gotujemy do miękkości wszystkich warzyw, pod koniec dodając zalane wiórki.
3. Po tym czasie zupę miksujemy na gładki krem, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotowy krem podajemy z grzankami.

1 komentarze:

KK pisze...

Takiego kremu jeszcze nie próbowałam-bomba!

Zapraszam do siebie :-) www.make-life-green.blogspot.com

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne