sobota, 1 sierpnia 2015
Zupa cukiniowo-fasolkowa z kaszką kukurydzianą
Składniki:
- 3 szklanki pokrojonej zielonej fasolki szparagowej
- 1 średnia cukinia
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
- 1/4 szklanki śmietany
- ok. 750ml bulionu warzywnego
- sól i pieprz
- sok z cytryny
- 5 łyżek kaszki kukurydzianej
Sposób przygotowania:
1. Fasolkę szparagową zalewamy bulionem i gotujemy 5 min., po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, zmiażdżony czosnek i gotujemy do miękkości wszystkich składników.
2. Kaszkę gotujemy w 2 szklankach wody, gotową dodajemy do miękkich warzyw.
3. Do zupy wlewamy śmietanę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
- 3 szklanki pokrojonej zielonej fasolki szparagowej
- 1 średnia cukinia
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
- 1/4 szklanki śmietany
- ok. 750ml bulionu warzywnego
- sól i pieprz
- sok z cytryny
- 5 łyżek kaszki kukurydzianej
Sposób przygotowania:
1. Fasolkę szparagową zalewamy bulionem i gotujemy 5 min., po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, zmiażdżony czosnek i gotujemy do miękkości wszystkich składników.
2. Kaszkę gotujemy w 2 szklankach wody, gotową dodajemy do miękkich warzyw.
3. Do zupy wlewamy śmietanę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
ciekawe połączenie, biegnę do ogródka po składniki:)
bardzo ciekawi mnie smak tej zupy, trzeba zrobić ;-)
Mniam, mniam.
Musi być pyszna. Ląduje w ulubionych i w poczekalni do zrobienia. :)
Prześlij komentarz