poniedziałek, 18 maja 2015
Makaron ze szpinakiem i szparagami
Składniki:
- pęczek białych szparag
- ok. 125g świeżego szpinaku
- 200ml kwaśnej śmietany 12%
- ok. 100g startego parmezanu
- sól i pieprz
- masło do smażenia
- 1 ząbek czosnku
- 1 op. makaronu tagliatelle
Sposób przygotowania:
1. Szparagi obieramy z łyka (jeśli są bardzo łyczate, a końcówki zdrewniałe to obieramy grubiej). Na maśle podsmażamy posiekany czosnek oraz szparagi pokroje w większą kostkę, aż zmiękną, przyprawiamy solą. Pod koniec duszenia dodajemy umyty i osuszony szpinak, zalewamy śmietaną, chwile gotujemy, przyprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Gotowy łączymy z sosem śmietanowym i wykładamy na talerze. Posypujemy startym parmezanem.
Inspiracja:vegazone
- pęczek białych szparag
- ok. 125g świeżego szpinaku
- 200ml kwaśnej śmietany 12%
- ok. 100g startego parmezanu
- sól i pieprz
- masło do smażenia
- 1 ząbek czosnku
- 1 op. makaronu tagliatelle
Sposób przygotowania:
1. Szparagi obieramy z łyka (jeśli są bardzo łyczate, a końcówki zdrewniałe to obieramy grubiej). Na maśle podsmażamy posiekany czosnek oraz szparagi pokroje w większą kostkę, aż zmiękną, przyprawiamy solą. Pod koniec duszenia dodajemy umyty i osuszony szpinak, zalewamy śmietaną, chwile gotujemy, przyprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Gotowy łączymy z sosem śmietanowym i wykładamy na talerze. Posypujemy startym parmezanem.
Inspiracja:vegazone
Etykiety:
Makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Moze dzięki temu przepisowi w końcu przemoge się i spróbuje szpinaku :) pozdrawiam i miłego dnia :)
Say Yes to the kitchen
Chętnie wypróbuję przepis :)
Prześlij komentarz