czwartek, 12 lutego 2015
Batoniki fit z orzechami i morelami
Składniki:
- 1/2 szklanki mieszanych orzechów, posiekanych
- 1/2 szklanki pokrojonych suszonych moreli
- 200g otrębów owsianych
- 50g miękkiego masła
- 2 jajka
- 3 łyżki płynnego miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, następnie przelewamy do formy (ok. 20 na 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy powierzchnie łyżką lekko dociskając.
2. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach. Po ostygnięciu wyciągamy z formy, zdejmujemy papier i kroimy na podłużne batoniki.
- 1/2 szklanki mieszanych orzechów, posiekanych
- 1/2 szklanki pokrojonych suszonych moreli
- 200g otrębów owsianych
- 50g miękkiego masła
- 2 jajka
- 3 łyżki płynnego miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, następnie przelewamy do formy (ok. 20 na 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy powierzchnie łyżką lekko dociskając.
2. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach. Po ostygnięciu wyciągamy z formy, zdejmujemy papier i kroimy na podłużne batoniki.
Etykiety:
Ciastka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
bardzo lubię tego typu batoniki, świetny przepis!
Zawsze się zastanawiam czy takie rzeczy piec z termoobiegiem czy od góry?
Ja piekłam z termoobiegiem.
Prześlij komentarz