niedziela, 11 stycznia 2015
Risotto z kaszy pęczak z kurczakiem i pieczarkami
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 300g pieczarek
- 1 szklanka kaszy pęczak
- 1 cebula
- 2 łyżki serka śmietankowego, np. philadelphia
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy dijon
- ok. 600ml bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka suszonego estragonu
- olej do smażenia
- sól i pieprz
- ser do posypania, np. parmezan
Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek siekamy, kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki, wszystko podsmażamy na oleju, następnie wsypujemy pęczak, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości kaszy (w razie potrzeby dodać więcej bulionu).
2. Pod koniec przyprawiamy estragonem, solą, pieprzem i musztardą. Przed samym podaniem mieszamy z serkiem, wykładamy na talerze i posypujemy parmezanem.
Inspiracja:czlowiekzlyzka
- 1 filet z kurczaka
- 300g pieczarek
- 1 szklanka kaszy pęczak
- 1 cebula
- 2 łyżki serka śmietankowego, np. philadelphia
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy dijon
- ok. 600ml bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka suszonego estragonu
- olej do smażenia
- sól i pieprz
- ser do posypania, np. parmezan
Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek siekamy, kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki, wszystko podsmażamy na oleju, następnie wsypujemy pęczak, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości kaszy (w razie potrzeby dodać więcej bulionu).
2. Pod koniec przyprawiamy estragonem, solą, pieprzem i musztardą. Przed samym podaniem mieszamy z serkiem, wykładamy na talerze i posypujemy parmezanem.
Inspiracja:czlowiekzlyzka
Etykiety:
Dania z drobiu,
Kasza
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Wygląda pysznie!!! :)))
pyszne danie, robiłam kilka razy - wspaniała stronka pozdrawiam!
Prześlij komentarz