piątek, 23 stycznia 2015
Bigos wegetariański
Składniki:
- 1 mała główka białej kapusty
- 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju
- 2 czerwone papryki
- 1 cebula
- ok. 300g pieczarek
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- kminek, tymianek, bazylia
Sposób przygotowania:
1. Kapustę kroimy, wycinając twarde części, następnie zalewamy ją niewielką ilością wody, gotujemy. Po 10 min. dodajemy odsączone z oleju i pokrojone pomidory, gotujemy do miękkości kapusty.
2. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, następnie wrzucamy pokrojone pieczarki oraz papryki. Gdy warzywa zmiękną mieszamy je z kapustą i całość dusimy ok. 15 min., przyprawiając suszonymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Gotową kapustę podajemy z pieczywem lub jako dodatek do obiadu.
- 1 mała główka białej kapusty
- 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju
- 2 czerwone papryki
- 1 cebula
- ok. 300g pieczarek
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- kminek, tymianek, bazylia
Sposób przygotowania:
1. Kapustę kroimy, wycinając twarde części, następnie zalewamy ją niewielką ilością wody, gotujemy. Po 10 min. dodajemy odsączone z oleju i pokrojone pomidory, gotujemy do miękkości kapusty.
2. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, następnie wrzucamy pokrojone pieczarki oraz papryki. Gdy warzywa zmiękną mieszamy je z kapustą i całość dusimy ok. 15 min., przyprawiając suszonymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Gotową kapustę podajemy z pieczywem lub jako dodatek do obiadu.
Etykiety:
Warzywa
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz