wtorek, 30 grudnia 2014
Placuszki z dyni i mąki ryżowej
Składniki:
- 20-25dag dyni
- ok. 5 łyżek mąki ryżowej
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia
- granat
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
1. Dynię obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Do dyni dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia, miód, dokładnie mieszamy.
2. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki na złoty kolor (pamiętać, aby delikatnie przewracać). Gotowe przekładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
3. Podajemy z pestkami granatu, posypujemy cukrem pudrem.
- 20-25dag dyni
- ok. 5 łyżek mąki ryżowej
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia
- granat
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
1. Dynię obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Do dyni dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia, miód, dokładnie mieszamy.
2. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki na złoty kolor (pamiętać, aby delikatnie przewracać). Gotowe przekładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
3. Podajemy z pestkami granatu, posypujemy cukrem pudrem.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz