środa, 29 października 2014
Naleśniki z jabłkami i żurawiną
Składniki:
*na ciasto
- 150g mąki pszennej
- szczypta soli
- 2 jajka
- 600ml mleka
- olej do smażenia
*na farsz
- 60g masła
- 60g brązowego cukru
- sok z 1/2 cytryny
- 4 jabłka
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- gałka muszkatołowa
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i chwilę miksujemy na gładko.
2. Na patelni rozpuszczamy masło z cukrem, następnie wrzucamy obrane i pokrojone w dużą kostkę jabłka, sok z cytryny, smażymy 5 min.
3. Później dodajemy żurawinę, przyprawiamy gałką muszkatołową, chwilę smażymy.
4. Na usmażone cienkie naleśniki nakładamy farsz jabłkowy, zawijamy w kopertę i posypujemy cukrem pudrem.
*na ciasto
- 150g mąki pszennej
- szczypta soli
- 2 jajka
- 600ml mleka
- olej do smażenia
*na farsz
- 60g masła
- 60g brązowego cukru
- sok z 1/2 cytryny
- 4 jabłka
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- gałka muszkatołowa
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i chwilę miksujemy na gładko.
2. Na patelni rozpuszczamy masło z cukrem, następnie wrzucamy obrane i pokrojone w dużą kostkę jabłka, sok z cytryny, smażymy 5 min.
3. Później dodajemy żurawinę, przyprawiamy gałką muszkatołową, chwilę smażymy.
4. Na usmażone cienkie naleśniki nakładamy farsz jabłkowy, zawijamy w kopertę i posypujemy cukrem pudrem.
Etykiety:
Naleśniki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Wow ,wspaniałe.
Hmm jakie dobrodziejstwa!
Takich jeszcze nie jadłam, bardzo apetyczne :)
Prześlij komentarz