piątek, 17 października 2014
Gofry z kwaśną śmietaną
Składniki:
- 5 jajek
- 125g białej mąki pszennej
- 125g cukru pudru
- 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
- 180ml kwaśnej śmietany
- 60g stopionego masła
Sposób przygotowania:
1. W misce miksujemy jajka z cukrem, następnie dodajemy mąkę, kardamon i kwaśną śmietanę. Mieszając wlewamy stopione przestudzone masło, odstawiamy na 10min.
2. Na rozgrzaną gofrownicę wlewamy ciasto i lekko rumienimy, ok. 3 min. Gofry są bardziej miękkie od standardowych.
- 5 jajek
- 125g białej mąki pszennej
- 125g cukru pudru
- 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
- 180ml kwaśnej śmietany
- 60g stopionego masła
Sposób przygotowania:
1. W misce miksujemy jajka z cukrem, następnie dodajemy mąkę, kardamon i kwaśną śmietanę. Mieszając wlewamy stopione przestudzone masło, odstawiamy na 10min.
2. Na rozgrzaną gofrownicę wlewamy ciasto i lekko rumienimy, ok. 3 min. Gofry są bardziej miękkie od standardowych.
Etykiety:
Gofry
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Mniam, muszę sobie sprawic nową gofrownicę, bo strasznie kuszą te gofry:)
A ja nie mam gofrownicy, bo gdybym miała, to chyba już musiałabym się leczyć z otyłości, kocham gofry! :))
Prześlij komentarz