piątek, 19 września 2014
Zupa porowo-ziemniaczana
Składniki:
- 5 ziemniaków
- 2 pory
- ok. 1 litr warzywnego bulionu
- 2 łyżki chrzanu
- kilka plasterków surowego boczku
- 1/2 szklanki słodkiej śmietany
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz
- grzanki
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Pory kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle, następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, chwilę smażymy, później zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw.
2. Po tym czasie zupę miksujemy na gładko, ponownie wstawiamy na palnik, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, wlewamy śmietanę, dodajemy chrzan, zagotowujemy.
3. Gotową zupę podajemy z grzankami, podsmażonym boczkiem oraz z natką pietruszki.
- 5 ziemniaków
- 2 pory
- ok. 1 litr warzywnego bulionu
- 2 łyżki chrzanu
- kilka plasterków surowego boczku
- 1/2 szklanki słodkiej śmietany
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz
- grzanki
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Pory kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle, następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, chwilę smażymy, później zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw.
2. Po tym czasie zupę miksujemy na gładko, ponownie wstawiamy na palnik, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, wlewamy śmietanę, dodajemy chrzan, zagotowujemy.
3. Gotową zupę podajemy z grzankami, podsmażonym boczkiem oraz z natką pietruszki.
 Etykiety:
Zupy
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
Site Map11 lat temu
- 
- 
- 
Nowy adres bloga12 lat temu
- 
- 
- 
- 
Blog Archive
 10:00 |
10:00 |  Autor:AnnJank
Pokochaj gotowanie |
Autor:AnnJank
Pokochaj gotowanie | 
             
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2 komentarze:
Mniam, pysznie wygląda, przyda mi się taki przepis na chłodniejsze dni:)
lekcjewkuchni.blogspot.com
Moje smaki, czasem robię podobną zupkę :)
Prześlij komentarz