środa, 3 września 2014
Malinowy krem do pieczywa
Składniki:
- 200g świeżych malin
- 100g cukru
- 3 jajka
- 70g masła
Sposób przygotowania:
1. Maliny wkładamy do garnka i gotujemy ok. 5 min., aż się rozpadną. Następnie przecieramy je przez sitko, pozbywając się pestek.
2. Do naczynia żaroodpornego lub do metalowej miski umieszczonej na garnku z gotującą wodą wbijamy jajka, które należy roztrzepać. Dodajemy masło, cukier, mieszamy przez 5 min., na małym ogniu. Wlewamy przetarte maliny i dalej gotujemy, mieszając, aż masa zgęstnieje, ok. 25 min.
3. Gotowy krem wlewamy do słoiczków i wkładamy do lodówki, by jeszcze zgęstniał. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.
Inspiracja: domiwkuchni
- 200g świeżych malin
- 100g cukru
- 3 jajka
- 70g masła
Sposób przygotowania:
1. Maliny wkładamy do garnka i gotujemy ok. 5 min., aż się rozpadną. Następnie przecieramy je przez sitko, pozbywając się pestek.
2. Do naczynia żaroodpornego lub do metalowej miski umieszczonej na garnku z gotującą wodą wbijamy jajka, które należy roztrzepać. Dodajemy masło, cukier, mieszamy przez 5 min., na małym ogniu. Wlewamy przetarte maliny i dalej gotujemy, mieszając, aż masa zgęstnieje, ok. 25 min.
3. Gotowy krem wlewamy do słoiczków i wkładamy do lodówki, by jeszcze zgęstniał. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.
Inspiracja: domiwkuchni
Etykiety:
Pasty
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
9 komentarze:
o kurde! to może być pyszne *.*
Czy dałoby radę zamknąć to w słoiczku na zimę?? Musze spróbować ten krem, wygląda apetycznie :)
świetny przepis :) i ten kolorek... mniam!
Co za kolor, cudo!
Cudny kolor :)
jaki przepiękny kolor! ;)
W kremie są jajka, więc nie polecam zamykać go w słoiku na dłuższy okres.
ależ ma cudowny kolor:) boski kremmmmm
Świetny ma kolor :)
Prześlij komentarz