niedziela, 24 sierpnia 2014

Makaron z tuńczykiem i cukinią

Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 1/3 szklanki śmietany 30%
- sól i pieprz
- suszony tymianek
- 1/2 opakowania makaronu
- 1 łyżka oleju
- żółty ser

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Cukinię oczyszczamy z pestek i kroimy w kostkę, cebulę siekamy.
3. Na łyżce oleju podsmażamy cebulę, następnie dodajemy cukinię, gdy zmięknie wrzucamy odsączonego tuńczyka i chwilę smażymy. Wlewamy śmietanę, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, tymiankiem.
4. Gotowy sos podajemy z ugotowanym makaronem, można posypać żółtym serem i natką pietruszki.


3 komentarze:

Ciążowe Zachcianki pisze...

Idealna propozycja na obiad:) Wygląda bardzo smacznie.

Kinga pisze...

Świetny post! ;))

Pozdrawiam

_______________

truskawkowa-fiesta.blogspot.com

Natalia pisze...

Uwielbiam wszelkie makarony, na pewno wypróbuje, bo danie wygląda pysznie:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne