niedziela, 10 sierpnia 2014
Deser cytrynowo-malinowy
Składniki:
- 500g malin
- sok z 1/2 cytryny
- 250 serka mascarpone
- cukier puder
- mały jogurt naturalny
Sposób przygotowania:
1. Maliny myjemy, kilka odkładamy do dekoracji. Pozostałe maliny miksujemy z serkiem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do smaku. Masę przekładamy do pucharków.
2. Następnie do każdego nakładamy kilka łyżeczek jogurtu, posypujemy odłożonymi malinami i chłodzimy w lodówce ok. 2 godzin.
- 500g malin
- sok z 1/2 cytryny
- 250 serka mascarpone
- cukier puder
- mały jogurt naturalny
Sposób przygotowania:
1. Maliny myjemy, kilka odkładamy do dekoracji. Pozostałe maliny miksujemy z serkiem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do smaku. Masę przekładamy do pucharków.
2. Następnie do każdego nakładamy kilka łyżeczek jogurtu, posypujemy odłożonymi malinami i chłodzimy w lodówce ok. 2 godzin.
Etykiety:
Desery
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
Wspaniały letni deser :)
Zapraszam do konkursu u mnie.
Wygląda cudownie :) i jakie piękne pucharki!
Delikatny i orzeźwiający, pycha!
Ale słonecznie wygląda;)))
Prześlij komentarz