niedziela, 22 czerwca 2014
Zupa truskawkowa
Składniki:
- 1kg truskawek
- 1/3 szklanki kaszy jaglanej
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- cukier
- jogurt lub kwaśna śmietana
Sposób przygotowania:
1. Kaszę zalewamy szklanką wody i gotujemy, aż wchłonie cały płyn, studzimy.
2. Truskawki obieramy, zalewamy 2 szklankami wody, miksujemy. Następnie dodajemy imbir, cukier do smaku, zagotowujemy.
3. Do truskawek wsypujemy ugotowaną kaszę i ponownie miksujemy. Zupę podajemy z dodatkiem jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany.
- 1kg truskawek
- 1/3 szklanki kaszy jaglanej
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- cukier
- jogurt lub kwaśna śmietana
Sposób przygotowania:
1. Kaszę zalewamy szklanką wody i gotujemy, aż wchłonie cały płyn, studzimy.
2. Truskawki obieramy, zalewamy 2 szklankami wody, miksujemy. Następnie dodajemy imbir, cukier do smaku, zagotowujemy.
3. Do truskawek wsypujemy ugotowaną kaszę i ponownie miksujemy. Zupę podajemy z dodatkiem jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Myślałam, że to będzie coś w rodzaju kompotu a tu miła niespodzianka, jest kasza :) Bardzo fajny pomysł :)
Mniam, mogłabym jeść taką cały czerwiec :)
Prześlij komentarz