środa, 4 czerwca 2014
Szaszłyki z tortelloni
Składniki:
- 4 duże pieczarki
- 1 cukinia
- pomidorki koktajlowe
- 1 puszka pomidorów
- ok. 400g pierożków tortelloni z nadzieniem serowym
- kawałek parmezanu
- sól i pieprz
- oliwa
- świeża bazylia
Sposób przygotowania:
1. Tortelloni gotujemy al dente, gotowe odcedzamy. Pieczarki i cukinię oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
2. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na zmianę warzywa i tortelloni (na jeden szpikulec średnio 4 tortelloni).
3. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą, wlewamy równomiernie pomidory z puszki, układamy szaszłyki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu posypujemy startym parmezanem i wkładamy do piekarnika na ok. 20 min. w 180 stopniach (aż warzywa będą miękkie).
4. Gotowe szaszłyki wyciągamy na talerze i posypujemy świeżą bazylią.
- 4 duże pieczarki
- 1 cukinia
- pomidorki koktajlowe
- 1 puszka pomidorów
- ok. 400g pierożków tortelloni z nadzieniem serowym
- kawałek parmezanu
- sól i pieprz
- oliwa
- świeża bazylia
Sposób przygotowania:
1. Tortelloni gotujemy al dente, gotowe odcedzamy. Pieczarki i cukinię oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
2. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na zmianę warzywa i tortelloni (na jeden szpikulec średnio 4 tortelloni).
3. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą, wlewamy równomiernie pomidory z puszki, układamy szaszłyki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu posypujemy startym parmezanem i wkładamy do piekarnika na ok. 20 min. w 180 stopniach (aż warzywa będą miękkie).
4. Gotowe szaszłyki wyciągamy na talerze i posypujemy świeżą bazylią.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
wgląda bardzo smacznie:)
Lubię przepisy gdzie jest sporo warzyw :) Pewnie dodałabym jeszcze cebulę - jak do wszystkiego innego :D
genialne! jaki fajowy pomysł:)
Oryginalny pomysł, nigdzie tortelloni na szaszłyku nie widziałam.
Prześlij komentarz