środa, 2 kwietnia 2014
Spaghetti z czerwoną soczewicą
Składniki:
- 200g czerwonej soczewicy
- 2 średnie marchewki
- 1 cebula
- 1 puszka pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- ok. 2 szklanki bulionu warzywnego
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól i pieprz
- suszona bazylia
- 2 łyżki oliwy
- spaghetti
Sposób przygotowania:
1. Cebulę drobno siekamy, marchewki obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Na oliwie podsmażamy wcześniej przygotowaną cebulę, marchew oraz zmiażdżony czosnek.
2. Następnie dodajemy przepłukaną soczewicę, pomidory, bulion, koncentrat, zioła i gotujemy ok. 20 min., aż soczewica będzie miękka (jeśli sos będzie zbyt gęsty można dolać trochę wody).
3. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można posypać natką pietruszki.
- 200g czerwonej soczewicy
- 2 średnie marchewki
- 1 cebula
- 1 puszka pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- ok. 2 szklanki bulionu warzywnego
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól i pieprz
- suszona bazylia
- 2 łyżki oliwy
- spaghetti
Sposób przygotowania:
1. Cebulę drobno siekamy, marchewki obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Na oliwie podsmażamy wcześniej przygotowaną cebulę, marchew oraz zmiażdżony czosnek.
2. Następnie dodajemy przepłukaną soczewicę, pomidory, bulion, koncentrat, zioła i gotujemy ok. 20 min., aż soczewica będzie miękka (jeśli sos będzie zbyt gęsty można dolać trochę wody).
3. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można posypać natką pietruszki.
Etykiety:
Makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz