środa, 5 marca 2014
Śledzie w śmietanie
Składniki:
- 4 filety śledziowe matiasy
- 1 mała cebula
- 2 średnie ogórki kiszone
- 1 małe jabłko
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Śledzie moczymy w wodzie 2-3 godz., aby nie były zbyt słone. Następnie kroimy je w kostkę.
2. Do śledzi dodajemy obrane i starte na dużych oczkach jabłko oraz ogórki pokrojone w kostkę.
3. Cebulę drobno siekamy i zalewamy wrzątkiem, aby zmiękła, odsączoną wrzucamy do pozostałych składników. Dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem. Podajemy z ziemniakami.
- 4 filety śledziowe matiasy
- 1 mała cebula
- 2 średnie ogórki kiszone
- 1 małe jabłko
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Śledzie moczymy w wodzie 2-3 godz., aby nie były zbyt słone. Następnie kroimy je w kostkę.
2. Do śledzi dodajemy obrane i starte na dużych oczkach jabłko oraz ogórki pokrojone w kostkę.
3. Cebulę drobno siekamy i zalewamy wrzątkiem, aby zmiękła, odsączoną wrzucamy do pozostałych składników. Dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem. Podajemy z ziemniakami.
Etykiety:
Ryby
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Jak ja uwielbiam takie sledziki :)
Mmmmmm cudowne śledziki! :))
Mój Mąż takie śledzie wprost uwielbia.
Prześlij komentarz