środa, 19 marca 2014
Racuszki cukiniowe
Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 150g mąki pszennej
- 1/4 szklanki mleka
- 2 jajka
- sól
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Cukinie ścieramy na dużych oczkach, solimy i odstawiamy na ok. 30 min. Po tym czasie cukinię odciskamy z nadmiaru wody, przekładamy do miski i mieszamy z mąką, mlekiem, jajkami.
2. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki na złoty kolor, gotowe kładziemy na papierowe ręczniczki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Doskonale smakują podane z sosem lub salsą pomidorową.
- 1 średnia cukinia
- 150g mąki pszennej
- 1/4 szklanki mleka
- 2 jajka
- sól
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Cukinie ścieramy na dużych oczkach, solimy i odstawiamy na ok. 30 min. Po tym czasie cukinię odciskamy z nadmiaru wody, przekładamy do miski i mieszamy z mąką, mlekiem, jajkami.
2. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki na złoty kolor, gotowe kładziemy na papierowe ręczniczki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Doskonale smakują podane z sosem lub salsą pomidorową.
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
A po co dodajesz mleko?
Pysznie wygladaja.
świetne. bardzo lubię takie:)
Uwielbiam! Szczególnie z sosem czosnkowym :)
Prześlij komentarz