czwartek, 19 grudnia 2013
Ryż z tuńczykiem i jajkiem
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 200g ryżu
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 duży pomidor
- 1 duże jajko
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy na sypko, gotowy odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy tuńczyka z kukurydzą, dodajemy ryż, wbijamy jajko, cały czas mieszając, aby dobrze się połączyło z pozostałymi składnikami.
2. Kiedy jajko się zetnie wrzucamy pokrojonego pomidora, smażymy przez minutę, przyprawiamy solą i pieprzem.
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 200g ryżu
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 duży pomidor
- 1 duże jajko
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy na sypko, gotowy odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy tuńczyka z kukurydzą, dodajemy ryż, wbijamy jajko, cały czas mieszając, aby dobrze się połączyło z pozostałymi składnikami.
2. Kiedy jajko się zetnie wrzucamy pokrojonego pomidora, smażymy przez minutę, przyprawiamy solą i pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Lekki i smaczny obiad na po świętach :)
Smaczny i szybki przepis
Prześlij komentarz